Graag stellen wij je voor aan Sharella Martha. Sharella is één van onze gedetacheerde kandidaten binnen het onderwijs. We spraken Sharella over haar passie voor het onderwijs en haar keuze voor detachering via Klassicum. Benieuwd naar haar verhaal? Scrol dan snel naar beneden.

Passie voor het onderwijs

Sharella haar interesse in het onderwijs begint al op vroege leeftijd tijdens de lessen van haar handwerkjuffrouw. Sharella legt uit: “Toen ik klein was, wilde ik later handwerkjuffrouw worden. Mijn handwerkjuffrouw was namelijk lief, maar tegelijk ook kritisch. Haar aanpak vond ik zo goed, dat het me altijd heeft geboeid.” Een aantal jaren later, in 1985, besluit Sharella Toegepaste Onderwijskunde te studeren aan de Universiteit Twente. “Toen ik bezig was met de opleiding wist ik het zeker: dit is mijn ding” vertelt Sharella enthousiast.

Verschillende niveaus en culturen binnen het onderwijs

Na het afronden van de opleiding heeft Sharella veel voor het onderwijs betekend. Zo ontwikkelde ze onder andere lesmateriaal voor vmbo-leerlingen in Nederland en is ze programma coördinator geweest bij het Ministerie van Onderwijs in Suriname. Ook werkte ze als beleidsmedewerker op Curaçao en stond ze als mbo-docent in Nederland voor de klas. Door haar uiteenlopende ervaring heeft ze binnen diverse culturen en op verschillende niveaus in het onderwijs gewerkt. “Het is een dankbaar beroep. Je bent letterlijk en figuurlijk bezig met de ontwikkelingen van de volgende generatie. Het is heel mooi om hieraan bij te dragen”, vertelt ze.

Detacheringstraject Klassicum

Als Sharella op LinkedIn een vacature van Klassicum voorbij ziet komen, spreekt deze vacature haar direct aan. Het gaat om de vacature voor onderwijsontwikkelaar/blended leren bij het MBO Amersfoort. Ze vertelt: “Toen ik de vacature doorlas, wist ik gelijk dat het iets voor mij was. Ik heb al veel ervaring en kennis wat betreft onderwijsontwikkelingen en dit was een mooie uitdaging. De contouren van de functie waren namelijk omschreven, maar voor de rest was het nog heel open.” Sharella solliciteert en start in oktober 2021 als gedetacheerde bij Klassicum. Als onderwijsontwikkelaar ontwikkelt Sharella, in een team van deskundigen, structuren voor een vernieuwde opleiding bij MBO Amersfoort. De bedoeling is dat vanaf het komende schooljaar de studenten meer keuzevrijheid krijgen waardoor ze zelf hun route tijdens de opleiding kunnen bepalen.

Detachering bij Klassicum

Vanuit Klassicum krijgt Sharella tijdens het detacheringstraject ondersteuning. Over Klassicum vertelt ze: “Het is een jong team vol met energie en wijsheden. Als er iets is, dan kan ik altijd bij Klassicum terecht. Zo hebben ze mij bijvoorbeeld heel goed geholpen met de administratieve afhandeling.” Doordat het zo goed klikte tussen Sharella en het team van Klassicum, is ze inmiddels ook werkzaam bij Klassicum als onderwijsontwikkelaar en docent.

Wil jij net als Sharella aan de slag binnen het onderwijs? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!