Lentiz | MBO Barendrecht is een van de partners waar Klassicum binnen het onderwijs mee samenwerkt. Samen maak je immers het verschil. Eygje Laroo is werkzaam als directeur en teamleider bij Lentiz | MBO Barendrecht. We spraken Eygje over de samenwerking tussen Lentiz | MBO Barendrecht en Klassicum.

Van docent naar directeur

Eygje werkt inmiddels al ruim 20 jaar met veel plezier in het onderwijs. “De eerste vijftien jaar van mijn carrière heb ik bij verschillende vmbo-scholen lesgegeven. Ik vond het vooral leuk om praktijkvakken te geven zoals natuurkunde en scheikunde” vertelt Eygje enthousiast. Na jaren voor de klas te hebben gestaan, verhuist Eygje naar Sint Eustatius. Hier gaat ze aan de slag om het mbo op te zetten. Eygje vertelt: “Na drie jaar eindigde mijn contract en ging ik weer terug naar Nederland. Ik had geproefd van het teamleiderschap en vond het een groot feest. Bij Lentiz, toentertijd Edudelta Onderwijsgroep, ging ik aan de slag als teamleider. Inmiddels ben ik directeur van Lentiz | MBO Barendrecht. Een prachtige school voor beroepsopleidingen in de groene sector.”

Zij-instroomprogramma ‘Ik word docent’

Eygje komt afgelopen jaar in aanraking met Klassicum door het zij-instroomprogramma ‘Ik word docent’. Dit programma van Klassicum geeft professionals de mogelijkheid om de overstap te maken naar het onderwijs. Tijdens het zij-instroomprogramma doet de professional praktijkervaring op middels een stageplaats als docent. Als een deelnemer van het programma reageert op een vacature van Lentiz | MBO Barendrecht, is het eerste contact gelegd. “We hadden een vacature openstaan voor een docent voor de opleiding Business & Management. Deze opleiding is specifiek gericht op de verssector. We zochten daarom iemand die ervaring had binnen deze sector.”

Lentiz | MBO Barendrecht had moeite met het vinden van een geschikte kandidaat die uit het werkveld kwam. Tot de deelnemer van het omscholingstraject reageerde. Eygje vertelt: “We gingen met de deelnemer in gesprek en waren enorm enthousiast. Hij kwam zelf uit het werkveld en was bezig zich te laten omscholen tot docent.” Inmiddels loopt de stagiair twee dagen per week stage bij Lentiz | MBO Barendrecht.

Samenwerking met Klassicum

Over de samenwerking met Klassicum vertelt Eygje: “Het fijne aan de samenwerking met Klassicum is dat we echt samen verantwoordelijk zijn voor het traject. Klassicum blijft zich verantwoordelijk voelen en denkt met ons mee. Als de stagiair bijvoorbeeld ergens tegen aan loopt, dan wordt er alles aan gedaan om tot een oplossing te komen. Het is een fijne samenwerking. Ik word er enthousiast van!”

Eygje is erg positief over een mogelijke voorzetting van de samenwerking met Klassicum: “Ik ben zeker van plan deze samenwerking voort te zetten. We zijn al aan het kijken of we in de toekomst meer voor elkaar kunnen betekenen.” Voor Eygje is het een groot voordeel dat de omscholer op deze manier kennis maakt met het onderwijs en met de school. “Het is voor ons namelijk een win-winsituatie. Er zijn weinig financiële risico’s en als iemand goed is, dan kan die bij ons blijven. Als het aan mij ligt, werken we dus nog zeker vaker samen!”

Wil jij je samen met Klassicum inzetten voor goed onderwijs voor nu en in de toekomst? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden.