Over Klassicum en We Connect

Soms heb je een periode die veel impact heeft gehad. We hebben te maken gehad met een pandemie maar denk ook eens aan het overlijden van een leerling of een nationale ramp. Iedereen wordt op emotioneel vlak geraakt door deze situaties op welke manier dan ook. Al deze situaties hebben hierdoor dus ook veel effect op het onderwijs. Vooral studenten zijn de afgelopen periode op verschillende manieren geraakt. Studenten zijn uit balans en moeten zich weer herpakken. Zij zijn hun manier van leren kwijtgeraakt door heftige gebeurtenissen. Daarom geven wij een mogelijkheid om diverse workshops te volgen, zodat de student na deze periode weer in staat is om te leren.

Naast workshops voor de student zijn er ook workshops voor docenten. Docenten zien gedragsveranderingen die ze niet kunnen voorspellen of zijn een vertrouwenspersoon geworden. De docent heeft een nieuwe rol gekregen, maar hoe ga je hier mee om? Wij bieden diverse teambuildingsactiviteiten, inspirerende sprekers en creatieve sessies aan. Daarnaast zijn er trainingen gericht op de nieuwe rol van de docent. Vanuit Klassicum staan wij voor gelukkige docenten en studenten. Studenten die goed in hun vel zitten willen namelijk werken en ontwikkelen. Docenten die goed in hun vel zitten, werken met passie en kunnen hun vak dan nog beter overbrengen op de student. Wij vinden balans en in verbinding staan met elkaar belangrijk, daarom hebben we ons programma ‘We Connect’.

Investering

Afhankelijk van groepsgrootte maken wij een persoonlijk voorstel op maat.

 

Het programma

Het doel van het programma is ervoor zorgen dat de verbinding opnieuw kan worden gemaakt. Door balans te herstellen, stress te reduceren en door jezelf weer open te stellen. Dit doen we door verschillende workshops voor docenten en studenten aan te bieden waardoor we een programma op maat kunnen maken. Docenten volgen workshops die op maat zijn gemaakt naar waar de behoeften liggen. Dit kan 1 workshop zijn van 2 uur voor alle docenten of een dagvullend programma.

Ondertussen volgen de studenten ook verschillende workshops. Ook voor hen zijn deze op maat gemaakt. Dit kunnen enkele workshops zijn, samengesteld tot een carrousel waarbij studenten zich inschrijven en zij verschillende workshops op een dag volgen. Naast onderstaande workshops hebben we ook een aantal inspirerende sprekers.

We verzorgen workshops voor docenten en studenten in ons docent-student programma. Hierdoor kunnen we ontzorgen en de continuïteit van het onderwijs waarborgen..

 

we connect

 

Docent – Student programma

Zoals eerder beschreven bieden wij dit programma aan voor zowel de docent als student. Dit houdt in dat de docent zijn workshop krijgt om te groeien terwijl de student ook een workshop ontvangt. Je hoeft dus geen vervanging te regelen voor de opvang van de groep en de lesuren kunnen gewoon doorgaan.  

Zowel de workshops als de trainingen zijn dan in roulette systeem. Dit houdt in dat we wisselen op vaste tijden zodat het logistiek mogelijk is om meerdere workshops op een dag aan te bieden. Omdat dit een goede planning en organisatie vraagt, maken we graag goede afspraken met je.  

 

Interesse in het programma ‘We Connect’?

Heb je interesse in de training of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kan ons bellen op 085 – 130 38 42 of stuur een e-mail naar info@klassicum.nl.