Teambuilding

Een team samenstellen lukt vaak prima. En dan? Hoe zorg je er voor dat deze groep mensen optimaal met elkaar samenwerkt? Kun je de balans vinden met elkaar? Hoe ga je om met eventuele onderhuidse spanningen en ‘gedoe’?

Om een echte connectie met elkaar – en met jezelf! – te maken is lef nodig. Het lef om je kwetsbaar op te stellen en de verbinding op te zoeken. Deze training geeft inzicht in elkaars worstelingen, motivatie, kwaliteiten en gevoelens en dat levert zoveel meer op dan een gezellige vrijmibo…

De open universiteit heeft een onderzoek gedaan naar de vitaliteit in de klas. Door dit onderzoek zijn wij aan het denken gezet over de vitaliteit van de leerkracht en hoe belangrijk het is om met je team elkaar te kunnen vinden. In deze training gaat het team elkaar weer vinden en tot ontplooiing komen.

Het programma

Een effectief teamtraject – met eventueel de drijfverenanalyse van Profile Dynamics® – geeft deze inzichten. Boeiend en herkenbaar, direct te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Zo ontstaat ruimte voor gesprek en feedback maar vooral: verbinding en een veilige werkomgeving. Het team krijgt praktische handvatten om direct toe te passen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor alle leerkrachten en docenten. Wel is een kleinere groep van 12 personen wenselijk. Wij adviseren daarom om het traject per team of in kleinere groepen te doorlopen.

Profile Dynamics

Profile dynamics® is een instrument dat mensen typeert in een zevental kleuren die elk staan voor herkenbare eigenschappen, denkwijzen, drijfveren en gedrag. Een persoonlijk profiel op deze zeven kleuren wordt bepaald aan de hand van een eenvoudige vragenlijst. Dit vormt de basis voor training en coaching.

 

optimaal en effectief samenwerken

 

Het behaalde resultaat

Na deze training hebben de teamleden:

  • inzicht in elkaars drijfveren
  • begrijpen zij elkaars gedrag beter
  • bepalen ze de beste taakverdeling
  • spreken zij ‘gedoe’ naar elkaar uit.

Dit doen ze in een veilige omgeving, die ze met elkaar hebben gecreëerd. Eenieder krijgt in de training de mogelijkheid om zijn/haar ruimte en vrijheid in te nemen. Er is acceptatie over en weer en er is begrip voor elkaars verschillen. Talenten worden hierdoor eerder en beter (h)erkend.

Na onze training zie je:

  • de medewerkerstevredenheid toenemen;
  • het verzuim omlaag schieten;
  • de kans op een burn-out fors terugnemen;

Kortom, er is balans en rust. Verder ontstaat er (nieuwe) energie en saamhorigheid om samen voor het beste resultaat te gaan!

 

Analyse optimaal samenwerken

 

Interesse in de training ‘Optimaal & effectief samenwerken’?

Heb je interesse in de training of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kan ons bellen op 085 – 130 38 42 of stuur een e-mail naar info@klassicum.nl.