Teambuilding

Soms wil je het samenwerken in het team niet vanuit het hoofd benaderen maar meer vanuit het gevoel en creativiteit.

Je hebt bijvoorbeeld een team dat uit elkaar valt of waarbij de verbindingen zijn verdwenen. Of je hebt een team dat elkaar niet meer weet te vinden. Dan wordt het tijd voor iets anders! Het probleem vanuit een andere hoek benaderen door andere werkvormen te gebruiken om met elkaar in gesprek te komen. Creativiteit gebruiken als middel om inzicht in elkaar te krijgen en de samenwerking te verbeteren.

De open universiteit heeft een onderzoek gedaan naar de vitaliteit in de klas. Door dit onderzoek zijn wij aan het denken gezet over de vitaliteit van de leerkracht en hoe belangrijk het is om met je team elkaar te kunnen vinden. Magriet Sitkoorn schreef eerder al in ‘Het Maakbare brein’ dat je hersenen in staat zijn tot reorganisatie en zelfvernieuwing. Hierdoor kun jij je op alle fronten weer aanzetten tot ontwikkeling en dat is wat je nodig hebt in je team.

Karin (docent van Klassicum) is in staat om met verschillende werkvormen je creatieve brein aan te zetten en de verbinding te maken met jezelf en vandaaruit naar de ander. Zij tilt teambuilding naar een creatief level.

Doelgroep

Deze workshop is voor alle docenten en leerkrachten in het onderwijs.

Het programma

Het programma wordt door gesprekken met de school samengesteld. Karin is onze trainer en zij is goed in het maken van maatwerk. Omdat ieder team een andere olifant in de kamer heeft, is maatwerk belangrijk anders is er geen garantie op het behaalde resultaat.

Aan het eind van de training wordt er altijd na besproken. Samen geëvalueerd over de inzichten die men heeft gekregen.

Het behaalde resultaat

Aan het eind van de training hebben de teamleden:

  • Een creatief proces doorgaan
  • Nieuwe inzichten gekregen in zichzelf en anderen
  • Een open mind
  • Nieuwe verbindingen gemaakt met elkaar
  • Inzicht gekregen in elkaars kwaliteit
  • Een veilige ruimte gecreëerd

Studiebelasting

De studiebelasting is ½ dag tot 1 dag. Dit ligt aan de vraagstuk van het team.

Interesse in de training ‘Teambuilding: Creatief & Eigenwijs’?

Heb je interesse in de training teambuilding of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kan ons bellen op 085 – 130 38 42 of stuur een e-mail naar info@klassicum.nl.