Grip op gewoonte training

Rennen om maar op tijd te komen en dan toch weer te laat zijn. Die ene deadline die je nog moet halen, een collega die je tussendoor weer iets vraagt, de teamleider die verwacht dat je iets aanlevert en dan heb je een directeur die ineens een nieuwe strategie wilt invoeren. O en dan ook nog iets met administratie en lessen voorbereiden. Dan is het echt tijd om iets te gaan doen.

Binnen Klassicum hebben we allemaal ervaringen met het onderwijs. Ook wij horen en zien de werkdruk. We zouden willen dat we deze konden verlagen maar we kunnen wel een steentje bijdragen. Door een training stressmanagement krijg jij weer grip op je werk. Je wordt er vitaler en gelukkiger van. En onderzoek van de open universiteit heeft aangetoond dat vitale docenten beter kennis overdragen aan studenten of leerlingen.

Stress is negatief maar gezonde spanning heb je nodig om goed te functioneren. Laten we samen stress elimineren en de gezonde spanningen omarmen.

Doelgroep

Deze workshop is voor alle docenten en leerkrachten in het onderwijs.

Het programma

Het programma geeft de kans om in enkele stappen de rust weer te vinden en de stress om te zetten naar gezonde leefstijl.

We starten met de theorie over wat stress is en hoe ze een grote rol kunnen spelen in je werkgeluk. We gebruiken brainstormsessies om ons geluk vast te stellen.
In de training leer je de signalen van stress te herkennen. En kun je ingrijpen om rust te creëren.  Ook kan de training helpen om problemen te benoemen en oplossingen aan te dragen.

Het behaalde resultaat

Aan het eind van de training hebben de teamleden:

  • inzicht in hun level van stress
  • kennis van stress en spanningen
  • kennis van de stressoren die stress kunnen veroorzaken
  • inzicht in het aanpakken van hun stress

Studiebelasting:

De studiebelasting is ½ dag tot 1 dag. Dit ligt aan de vraagstuk van het team

Interesse in de training ‘Stressmanagement in je klas of school’?

Heb je interesse in de training ‘stressmanagement in je klas of school’ of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Bel ons op 085 – 130 38 42 of stuur een e-mail naar info@klassicum.nl.