Over Klassicum en Kern en Wijzer

Klassicum staat voor welbevinden, vitaliteit en duurzame relaties. Met deze visie hebben wij een mooie partner gevonden in Kern en Wijzer. Ook zij staan voor duurzame inzetbaarheid van mensen. Daarvoor is het belangrijk om zicht te hebben op je intrinsieke motivatie. Samen zijn wij van mening dat je met een goede natuurlijke relatie, ieder kind kunt laten groeien. Niet alleen het kind, ook jij kunt op die basis groeien en ontwikkelen. Gedrag is namelijk een moment, de kern is de structuur. Vanuit Klassicum bieden wij een programma waarbij jij jouw intrinsieke motivatie in beeld krijgt en deze motivatie kunt inzetten voor groei en ontwikkeling. Dankzij ons programma geven wij jou ondersteunende inzichten over je natuurlijke voorkeuren. Wij zetten jou (en je team/ klas/ school) in je kracht. Klassicum en Kern en wijzer:

  • Geven jou inzicht in de intrinsieke motivatie;
  • Bevorderen de sociale veiligheid;
  • Geven verklaring over het gedrag;
  • Bevorderen de samenwerking.

 

Investering

Afhankelijk van groepsgrootte maken wij een persoonlijk voorstel op maat.

 

Ons aanbod

Training voor de professionals

Klassicum kan sessies begeleiden waarin leerkrachten/ docenten samen op zoek gaan naar hun natuurlijke voorkeuren en wat hen intrinsiek motiveert. Door deze zelfkennis ga jij in je kracht staan en kun jij jouw leerlingen ook in hun kracht zetten. Het is een mooi professionaliseringsprogramma waarbij Roland en Pepijn, van Kern en wijzer, je meenemen in deze inzichten en tools. Deze trainers komen samen een gehele dag (deel 1 en 2) of twee dagdelen binnen een kort tijdsbestek.

Intrinsieke motivatie

 

Workshops voor studenten/leerlingen

Het programma kun je ook inzetten in combinatie met de bijpassende workshops. Gedurende onze workshops, beantwoorden de leerlingen de bijbehorende vragen waardoor de leerkracht inzicht krijgt in de intrinsieke motivatie van zijn of haar leerlingen. Nadat zij de vragen hebben beantwoord, gaan de leerlingen ervaren welke voorkeursstijlen zij hebben. Door het inzetten van ervaringsgerichte oefeningen en eigen initiatief modellen worden de leerlingen bewuster van hun intrinsieke motivatie en wat dat voor hen betekent.

 

Docent-student programma

Als je naast de workshops ook trainingen afneemt voor de docenten noemen wij dat het docent-student programma. We verzorgen workshops voor docenten en studenten in ons docent-student programma. Hierdoor kunnen we de onderwijsinstelling ontzorgen en de continuïteit van het onderwijs waarborgen. Indien we het programma inzetten, adviseren wij een programma in samenwerking met onze andere docent-student programma’s: ‘Burgerschap’ en ‘We Connect’.

 

Interesse in het programma ‘Intrinsieke motivatie’?

Heb je interesse in de training of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kan ons bellen op 085 – 130 38 42 of stuur een e-mail naar info@klassicum.nl.