Denk jij erover om je te laten omscholen tot leraar? Dan ben je bij Klassicum aan het juiste adres! Met ons programma ‘Ik word docent’ bereiden we je voor op het docentschap.

Lerarentekorten

Er zijn grote personeelstekorten in het onderwijs. Daarom zijn er steeds meer mensen die zich laten omscholen tot leraar. Soms omdat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging, maar ook wanneer dit als kind al een droom was durven ze er nu eindelijk voor te gaan.

In dit artikel vertellen deelnemers aan ons omscholingsprogramma waarom zij de keuze maakten zich te laten omscholen tot leraar.

Omscholen tot leraar met het traject ‘Ik word docent’

Als je je wilt laten omscholen tot leraar kun je dat doen met een omscholingstraject. Bij Klassicum bieden wij de opleiding ‘Ik word docent’ aan. Met dit traject kun je in 45 werkweken laten omscholen tot leraar. Het wordt ook wel een zij-instroomprogramma genoemd, omdat je via een ander beroep (zijweg) in het onderwijs terecht komt. Ons omscholingstraject geeft versnelling bij een overstap naar een baan binnen het mbo.

Om te kunnen starten aan het traject doe je eerst een kwalificerende intake. Hierin kijken wij of jij als persoon geschikt bent voor het docentschap. Wat is je motivatie? Welke ervaring heb je? Met het antwoord op bijvoorbeeld deze vragen kijken we of jij met de opleiding kunt starten.

Is het advies van de intake positief? Dan begint het leren. Aan de hand van zes modules leer jij alles over het docentschap. Na het afronden van de modules is het tijd om voor de klas te staan. Samen zorgen we voor een geschikte stageplaats. Met een stage doe je ervaring op in jouw nieuwe werkomgeving.

Tijdens het leren en stage lopen bouw je een portfolio op. Aan het eind van het traject wordt jouw portfolio door een intern assessment gewaardeerd met Permanente Educatiepunten. Hiervoor krijg je een certificaat.

Aan het werk als leraar

Na een positieve afronding van het zij-instroomprogramma kun je aan het werk als leraar. Je bent succesvol omgeschoold. Misschien kun je wel aan de slag op de school waar je stage hebt gelopen. Als dit niet het geval is kijken we samen uit naar een baan als docent die bij jou past. Klassicum heeft zelf ook diverse vacatures, deze vind je hier.

Ben jij er klaar voor om je te laten omscholen tot leraar? Bekijk op deze pagina alle informatie over het traject, of schrijf je hier in voor de online informatiebijeenkomst.