Loopbaanbegeleiding

Optimaliseer jouw loopbaan met de loopbaancoaching van Klassicum

Wanneer het aankomt op jouw carrière, wil je niet aan het lot overgelaten worden; je bent liever de regisseur dan de speelbal. Met de loopbaancoaching van Klassicum krijg je de mogelijkheid tot duurzame loopbaanontwikkeling, specifiek afgestemd op het onderwijs. Dit programma biedt de ruimte voor reflectie en de tijd om je te oriënteren, zodat je weloverwogen stappen kunt zetten in je loopbaan. Of je nu je kennis, ervaring en netwerk op een geheel andere manier wilt inzetten of een nieuwe carrièrestap wilt maken, Klassicum staat voor je klaar. Hieronder lichten we de vijf stappen van ons loopbaancoachingprogramma toe.

1. Reflectie

Maak kennis met jouw loopbaanadviseur, waarbij het cruciaal is dat het ‘klikt’. Bespreek de geschiedenis van je carrière, waar je nu staat, wat eraan voorafging en waar je naartoe wilt. Neem zelf de regie over de gesprekken en formuleer indien nodig een ‘vertrekverhaal voor de bühne’. Begrijp wat je drijft en vind de balans tussen persoonlijke en professionele doelen.

2. Ambitie

Formuleer je doelen en evalueer de haalbaarheid ervan. Koppel deze doelen aan een plan van aanpak en breng je verwachtingen, ambities, aandachtspunten en kwaliteiten in kaart. Dit geeft inzicht in leiderschapsstijlen, rollen en omgevingen, essentiële input voor de volgende carrièrestap.

3. Oriëntatie

Richt je op het deel van de arbeidsmarkt waar jouw ambities liggen. Werk aan een geactualiseerd CV en arbeidsmarktprofiel, en verbeter je (online) netwerk-, presentatie- en sollicitatievaardigheden. Ontdek je gedragscompetenties en maak je kwaliteiten expliciet.

4. Actie

Beproef je nieuwe vaardigheden door intensief te netwerken en de arbeidsmarkt uitgebreid te verkennen, in lijn met jouw ambities. Maak je arbeidsmarktprofiel ‘responsive’ naar gelang de vraag en ontdek (verborgen) vacatures en tijdelijk werk via search. Via ons netwerk vinden we een expertiseplaats of tijdelijke opdracht als jouw springplank naar nieuw werk.

5. Realisatie

Na het doorlopen van de loopbaancoaching zet je een betekenisvolle stap in je carrière. Dit kan een nieuwe baan zijn, zelfstandig ondernemerschap of een substantiële interim- of detacheringsopdracht in het publieke domein of bedrijfsleven.

Dus, aan de slag met jouw loopbaan! Kies voor de loopbaancoaching van Klassicum en bepaal zelf de regie van jouw professionele toekomst.