In het onderwijs heerst de verwachting dat studenten vanaf de eerste lesdag efficiënt kunnen plannen en leren terwijl zij dit mogelijk nog niet kunnen. Wat wij vooral zien is dat verslagen te laat worden ingeleverd, men vergeet te leren voor toetsen of te laat aan iets beginnen. Wij zien dat dit invloed heeft op het schoolsucces en hun zelfvertrouwen. De studenten leren plannen en leren leren is daarom erg belangrijk. In deze workshops geven wij studenten de handvatten die zij nodig hebben voor een succesvolle afronding van hun schoolopleiding.  

Deze workshops worden aangeboden aan leerlingen/studenten die behoefte hebben tot het leren plannen en leren leren. Tijdens de workshop ‘Leren plannen’, leren studenten hoe ze een realistische planning maken en zich niet laten afleiden zodat ze beter scoren én tijd overhouden voor activiteiten naast school en stage. Tijdens de workshop ‘Leren leren’, ontdekken studenten wat hun leerstijl is en hoe ze hun leerwerk met meerdere leerstrategieën slim aanpakken zodat ze hun toetsen met gemak halen. 

Het programma geeft inzicht in eigen gedrag en gewoonten die niet werken. Door bewust te worden van deze verbeterpunten kun je gaan ontwikkelen. We geven de studenten inzicht in zijn/ haar leerstijlen en leermethoden. De praktische opbouw van de workshops geeft de studenten de juiste handvatten om hun schoolloopbaan succesvol voort te zetten.  

Wij bieden deze workshops aan voor scholen en ouders zodat zij, door het inzetten van deze workshops, de studenten kunnen ondersteunen.

De eerste workshops (dagdeel) staan reeds gepland en worden gegeven op locatie:
– Maandag 23 mei te Meppel
– Maandag 30 mei te Nieuwegein
– Dinsdag 7 juni te Meppel
– Dinsdag 14 juni te Nieuwegein

Heb je interesse in deze workshops of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kan ons bellen op 085 – 130 38 42 of stuur een e-mail naar info@klassicum.nl.