Wil jij misschien wel leraar worden? Maar werk je nu nog niet in het onderwijs? Dan is een omscholingstraject naar het onderwijs wellicht iets voor jou. Op deze pagina lees je meer over ons omscholingstraject om leraar te worden.

Leraar worden in het mbo

Ons omscholingstraject ‘Ik word docent’ geeft iedereen een kans om leraar te worden in het mbo. De voorwaarde is dat je tijdens de kwalificerende intake voldoende aantoont geschikt te zijn voor het docentschap. Daarbij kijken wij bijvoorbeeld naar jouw persoonlijkheid en vakinhoudelijke kennis. Zo maken we een advies voor jouw persoonlijke omscholing om leraar te worden in het mbo.

Het traject ‘Ik word docent’

Wanneer de kwalificerende intake positief is start je met het verdere traject. In het tweede deel volg je een intensief programma dat bestaat uit diverse modules. Door middel van de modules bereid jij je goed voor op het toekomstig docentschap. Dit traject is voorzien van een PDS. PDS staat voor Pedagogische Didactische Scholing.

Vervolgens begint het doceren. We maken samen een plan voor het vinden van de juiste stageplaats. Op die manier doe je meteen werkervaring op als leraar. Dit is dé manier om vertrouwd te raken met het docentschap.

Als laatste wordt jouw portfolio door middel van een intern assessment gewaardeerd met Permanente Educatiepunten. Hiervoor krijg je een certificaat.

Aan het werk als leraar

Na het succesvol afronden van het traject kun jij doen wat je wilde: les geven! Je kunt aan de slag bij een (mbo-)school. Het doel van het traject is natuurlijk een baan krijgen in het onderwijs. Tijdens het traject gaat de contactpersoon van Klassicum in gesprek met de school waar je stage loopt. Wellicht kun je daar na het traject wel aan de slag. Is dat niet het geval? Dan zoeken wij samen met jou naar een aanstelling zodat je aan de slag kan!

Wij hebben zelf ook veel vacatures, deze bekijk je hier.

 

Wil jij leraar worden? En ben je enthousiast over ons omscholingstraject ‘Ik word docent’? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst! Alle informatie over het hele traject vind je op deze pagina.