Ons EVC-traject biedt een flexibele en erkende weg naar het worden van een competente leerkracht in het onderwijs. EVC staat voor ‘ervaring in verworven competenties’, en is speciaal ontworpen voor individuen met onderwijservaring, maar zonder de vereiste diploma’s. Tijdens ons EVC-traject benutten we jouw verworven competenties om jou te laten schitteren als een bekwaam docent!

Benieuwd naar meer informatie over ons EVC-traject? Vraag nu onze gratis brochure aan door op onderstaande knop te klikken!

Voor scholen

Door zich aan te melden voor ons EVC-traject kunnen scholen profiteren van een praktische en effectieve oplossing voor het lerarentekort. Ze kunnen leerkrachten verwelkomen die worden opgeleid en certificaten behalen op basis van hun ervaring en competenties.

Het programma biedt een win-win situatie, waarbij zowel scholen als de leerkrachten kunnen profiteren van deze alternatieve route naar het lerarenberoep.

De voordelen van het EVC-traject:

  • Binnen 1 jaar een gecertificeerde leerkracht;
  • Ondersteuning en begeleiding vanuit Klassicum;
  • Een oplossing voor het lerarentekort.

 

Neem contact op

Voor toekomstige leraren

Ben je al werkzaam in het onderwijs en droom je ervan om een gecertificeerde leerkracht te worden? Het EVC-traject biedt je de kans om via erkende ervaring een Vakbekwaamheid bewijs te verkrijgen.

Bij ons onderga je een intakeprocedure door een onafhankelijk bureau. Op basis van je antwoorden en dossier beoordelen zij jouw competenties. Daarna doorloop je bij ons een gestructureerd begeleidingstraject, waarmee je een portfolio met overtuigend bewijsmateriaal opbouwt om aan te tonen dat je aan deze competenties voldoet.

Hoe kom je in aanmerking?

  • Minimaal MBO+ opleiding;
  • Minimaal 6 maanden ervaring in onderwijs (bijvoorbeeld als leraar ondersteuner, inval leerkracht of leraar zonder het juiste diploma).
Schrijf je nu in!