Word leerkracht via het EVC-traject bij Klassicum

Ontdek jouw route naar het leraarschap.

Het lerarentekort raakt ons allemaal er zijn grotere klassen minder aandacht voor de individuele leerling. Het kan leiden tot een lagere onderwijskwaliteit en minder goede leerprestaties, het vertraagt de invoering van nieuwe lesmethodes. Klassicum biedt een oplossing: het EVC-traject. Dit programma is jouw alternatieve route naar een carrière als bekwame leerkracht in het basisonderwijs, ideaal voor wie ervaring in het onderwijs heeft maar nog geen formele kwalificaties.


Wat is een EVC-traject? 

EVC staat voor erkenning verworven competenties. Wij bieden een flexibel traject aan waarbij jouw ervaring en competenties erkend worden als onderdeel van het kwalificatieproces. Na een intakegesprek door een onafhankelijk bureau, ontwikkel je een portfolio dat jouw vaardigheden als leerkracht bewijst. 


Jouw traject 

1. Intakegesprek: Hier leggen we het traject aan je uit, geven we advies en maken we afspraken.  

2. Portfolio opstellen: Toon jouw vaardigheden met werkervaring, diploma’s en meer.  

3. Begeleiding: Krijg 12 maanden lang ondersteuning door vakinhoudelijke specialisten van Klassicum. 


Voordelen van het EVC-traject: 

  • Binnen één jaar een gecertificeerde leerkracht. 
  • Persoonlijke begeleiding door vakinhoudelijke specialisten van Klassicum.  
  • Kansen op de arbeidsmarkt. 
  • Je draagt bij aan een duurzaam onderwijs en het leraren tekort.  

Door het EVC-traject bij Klassicum te voltooien, open je de deur naar nieuwe professionele mogelijkheden, waaronder de kans op salarisgroei. Als erkend leerkracht krijg je toegang tot betere carrièremogelijkheden en de waardering die past bij jouw vaardigheden en ervaring. Dit traject is niet alleen een investering in je toekomst als leerkracht, maar ook in je financiële groei en stabiliteit binnen het onderwijsveld. 

De voordelen van het EVC-traject:

  • Binnen 1 jaar een gecertificeerde leerkracht;
  • Ondersteuning en begeleiding vanuit Klassicum;
  • Een oplossing voor het lerarentekort.

EVC-onderzoek

Dit onderzoek bepaalt jouw beroepscompetenties en welke kwalificaties je al bezit. Het is een diepgaande evaluatie van jouw vaardigheden en groeipotentieel. 

Het eindresultaat 

Jouw ervaringcertificaat. Aan het eind van dit traject ontvang je, je ervaringscertificaat. Dit is een officiële erkenning van jouw competenties en indien voldaan aan alle eisen ook jouw vakbekwaamheidscertificaat.  

Maak de stap naar een carrière in het onderwijs.  

Start jouw EVC-traject bij Klassicum en zet vandaag de eerste stap naar jouw toekomst als leerkracht! Meld je via bovenstaande button aan en wij nemen contact op voor een kosteloos intakegesprek.