In dit artikel maak je kennis met Petronette Castrop. Ze is 38 jaar en woont in Arnhem samen met haar man Job en hun twee kinderen, genaamd Joris (5) en Thomas (2). Ze is in dienst bij Klassicum en werkt als teamleider en programmamanager onderzoek, advies en implementatie. 

Loopbaan

“Tijdens mijn PABO-periode heb ik, een half jaar extern stagegelopen op een autikern school in Brugge. Het speciaal onderwijs motiveerde mij om na de PABO mij 15 jaar lang in te zetten als leerkracht in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Naast deze werkzaamheden ronde ik ook mijn Master ‘Special Education Needs’ af, deed een onderzoek naar stressreductie bij kinderen met een ontwikkelleeftijd tot 4 jaar en volgde een opleiding stressmanagement.

De doelgroep in het voortgezet speciaal onderwijs veranderde. Dit kwam onder meer door de invoering van het passend onderwijs in 2014. Ik zocht nieuwe uitdagingen en ging aan de slag als Ib’er in het onderwijs. Uiteindelijk kwam ik terecht in de herstelopdrachten. Hier kwam mijn kennis over stressmanagement ook goed van pas. Tijdens deze periode heb ik ontzettend veel geleerd over de cultuur op verschillende scholen.

Doordat ik tijdens de coronaperiode als interim professional de scholen niet mocht bezoeken heb ik een uitstapje gemaakt naar de GGD. Ik werkte daar als communicatietrainer voor het afsprakennummer en heb bijgedragen aan het opschalen van het bron- en contactonderzoek. Ook werd mij gevraagd te helpen bij het opzetten van de XL-teststraten. Hoewel de situatie natuurlijk verschrikkelijk was, was het ontzettend leerzaam om met deze nieuwe collega’s dit samen te mogen realiseren. Mijn bijdrage was o.a. om binnen één week  te zorgen dat er voldoende personeel opgeleid werd. Ik ben meteen aan de slag gegaan om een goed scholingsprogramma neer te zetten. En dat is gelukt. Niet alleen ik was trots, ook kreeg ik persoonlijk een blijk van waardering van de voormalige minister Hugo de Jonge en een speciaal muntstuk van Het Ministerie van Defensie voor ‘Operatie Fastlane’.”

Een nieuwe fase, werken bij Klassicum

Terug in het onderwijs

“Na een opdracht in Harderwijk kwam ik in maart 2022 bij Klassicum terecht als programmamanager onderzoek, advies en implementatieIk voer veel gesprekken o.a. met leraren en bestuur om pijnpunten te analyseren en vast te leggen en eventueel een adviesrapport uit te brengen. In deze functie kan ik mijn opgedane kennis tijdens de coronaperiode weer goed gebruiken. In die tijd heb ik veel geleerd over lean werken en over scrum. Deze wijze van werken kan enorm helpen om de werkdruk te verlagen, ook in het onderwijs.

Bovendien kan ik mijn kennis over het opstellen van een opleidingsprogramma goed inzetten. Zo ontwikkel ik voor Klassicum e-learnings, o.a. een docent-studentprogramma en verzorg ik ook diverse trainingen en workshops, waaronder natuurlijk ‘Stressreductie voor docenten’.”

Combibaan

“In het onderwijs werken best veel ambitieuze mensen. Juist hen wil ik aanspreken om eens na te denken over een combibaan, om je horizon te verbreden en/of door te groeien. In een combibaan kun je namelijk op allerlei vlakken ervaring opdoen. Ik help je graag! Je kunt dan via Klassicum aan de slag. We krijgen veel leuke opdrachten binnen op een breed terrein. Naast het werk heb je natuurlijk ook toegang tot onze expertise en begeleiding.”

“Meer informatie over een (combi)baan? Er zijn voldoende mogelijkheden, neem direct contact op met mij!”

📞 06-51 96 97 78

📧 petronette@klassicum.nl

Vind je het leuk om mij te volgen? Ga dan naar mijn LinkedIn profiel.