Communicatie

Effectieve communicatie: jouw sleutel tot succes

Communicatie kan soms complex zijn, maar bij Klassicum hebben we de expertise in huis om aan al uw communicatiebehoeften te voldoen.

Met ons DISC-model brengen we verschillende communicatiestijlen in kaart, om je te helpen een dieper inzicht te verkrijgen in communicatie en te begeleiden bij het versterken van jouw communicatieve vaardigheden. Wij leren u hoe je jouw boodschap kunt afstemmen op verschillende collega’s, zodat deze effectiever overkomt.

Zelfkennis is de sleutel tot het verbeteren van uw communicatievaardigheden, en we bieden verschillende tools om je deze zelfkennis te verschaffen. DISC is slechts een van deze instrumenten.

Met jarenlange ervaring in diverse vraagstukken geven onze trainers al geruime tijd communicatietrainingen aan diverse organisaties, zowel binnen als buiten het onderwijs. Dit betekent dat we beschikken over een breed scala aan trainers die altijd aansluiten op jouw specifieke behoeften. Communicatieve vaardigheden zijn geen vanzelfsprekendheid, maar onze trainers zijn gespecialiseerd in het omzetten van deze vaardigheden in competenties.

Mediation is een andere vorm van communicatie waarbij we conflicten analyseren en helpen om deze op te lossen binnen de onderwijscontext. Dit doen we zowel individueel als in teamverbanden.

Naast zelfkennis, coaching en mediation biedt Klassicum ook de mogelijkheid om een netwerk voor op te bouwen, zodat je in de toekomst gemakkelijk toegang kunt krijgen tot de benodigde expertise.

Goede communicatie is niet alleen van belang in dagelijkse interacties, maar speelt ook een cruciale rol bij het opstellen van vacatureteksten en externe berichtgeving. Enkele van onze medewerkers zijn experts in het creëren van opvallende vacatureteksten en kunnen medewerkers trainen in het gebruik van LinkedIn, waardoor jouw organisatie zich beter kan profileren binnen het onderwijslandschap.

Bij Klassicum begrijpen we dat effectieve communicatie de sleutel tot succes is. Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en ontdek hoe wij jouw communicatievaardigheden op maat kunnen versterken.