Een paar weken geleden zijn wij gestart met een nieuw programma genaamd ‘Burgerschap in het onderwijs’. Dit programma is gebaseerd op een pijler die wij vanuit Klassicum belangrijk vinden, welbevinden. Wij willen graag bijdragen aan een samenleving waarin we oordeel-loos naar elkaar kijken en willen leren van elkaars verschillen. Want als je in verbinding bent met elkaar, voelt iedereen zich toch goed?

Om die reden bieden wij een aantal workshops ‘Burgerschap voor het basisonderwijs’ aan. Het algemene doel van het programma is de deelnemer een eerste aanzet te geven tot de ontwikkeling naar een volwaardige burger van Nederland. Vanuit Klassicum is het doel dat deze volwaardige burger zichzelf kan en mag zijn. Dat hij uniek is en dat ook mag zijn. Het programma is uiteraard een indicatie en er is ruimte voor maatwerk.

In ons programma zijn dan ook verschillende elementen van Transactionele Analyse
(TA) terug te vinden. Ook zie je elementen uit weerbaarheidstrainingen, emotieregulatie en psycho-educatie. Door de juiste elementen op een passende manier aan te laten sluiten, halen we de kracht van het kind naar boven. Zo laten we het kind zijn kracht en autonomie ervaren.

Daarnaast maken we gebruik van verschillende elementen om debattechnieken te leren en inzicht te krijgen in moreel en politiek gedrag. Bovenal geeft dit programma je het recht om zijn humanitaire ruimte te krijgen, te nemen en vooral ook te geven. Tja, dat wil toch ieder kind?

Ben je nieuwsgierig naar het programma en zou je hier graag meer informatie over willen? Neem dan snel contact met ons op!